Kopytníkovy sušenky – homemade kuchtění

Vařím a peču pro radost a na chuť, takže produkty většinou nevydržely do úspěšného zdokumentování, bez ohledu na to, že mám fotoaparát prakticky vždycky někde okolo sebe. Tentokrát jsem udělal výjimku a rozhodl se udělat pár fotografií. Hlavně pak pro ty, kteří mi nevěří, že to peču sám 🙂

No a když už se peče, proč nevyzkoušet něco nového?

Mám sice odzkoušený a vychytaný recept, ale dělat pořád to samé by byla trochu nuda, že? Takže zase volná improvizace – mouka vyměněna za celozrnou, přidány vločky, jedno vejce navíc. Moje teorie „těsto snese všechno, když to bude dobré“ se opět potvrdila. Takže nová verze receptu nahradí tu původní. Sušenky se povedly a doufám, že udělají pár lidem radost.

Proč to všechno? Pro radost.

Z čeho?

  • 500 g pšeničné celozrné mouky
  • cca 100g ovesné vločky (klidně více pokud to umícháte)
  • 1,5 lžičky sody na pečení
  • 1,5 lžičky prášku do pečiva
  • 1,5 lžičky mořské soli
  • 250 g másla (pokud považujete máslo za pokrm pro milionáře tak dejte třeba Heru)
  • 500 g třtinového cukru tmavého
  • 3 vejce
  • 300 g hořké čokolády – dle preferencí
  • 100 g sušených brusinek
  • 75 g nesolených pražených arašídů

Jak na to?

Utřít cukr s vejci a máslem. Prosít mouku s kypřícím práškem a sodou. Vytvořit z toho těsto 🙂 přimíchat vločky, čokoládu, brusinky, případně co je libo.

Následuje krátká dokumentace celého snažení. Od těsta až po obal 🙂 foodporn nadšenci se tomu asi vysmějí, ale někde se začít musí. Plechovku jsem samozřejmě koupil, dělal jsem jen potisk (tablet – ruční kresba). Vtipné je, že byla ve výsledku levnější než papírový tubus.